כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

בגידה והשלכותיה על זכויותיך


עורכי דין - מידע משפטי: דיני משפחה - דיני משפחה - גירושין - בגידת אשה - זכויות אשה שבגדה


האם בגידה בבעל היא גם בגידה בילדים?
האם אפשר לשלול מאישה שבגדה את מזונותיה?
האם אישה שבגדה מאבדת זכויותיה ברכוש?


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה ארבעה עיגולים
בגידה והשלכותיה על זכויותיך
מאת: עורכת דין לירן פרידלנד


האם בגידה בבעל היא גם בגידה בילדים?
האם כאשר נחשפה בגידתה של אישה, היא מאבדת את זכויותיה למשמורת על ילדיה? – התשובה שלילית! אין כל קשר בין מעמדה של האישה במערכת הזוגית לבין מעמדה כאם במערכת היחסים מול ילדיה.
אישה אינה מפסידה את זכויותיה ההוריות רק מפני שקשרה קשר אינטימי עם גבר אחר. השאלה עם מי יגורו הילדים לאחר הגירושין תוכרע רק על סמך שיקולים של טובת הילדים וכשירות האישה לשמש כאם, כאשר בגידתה כשלעצמה אינה שיקול רלוונטי לענין זה. אמנם נכון, שבתי הדין הרבניים מתייחסים בחומרה לבגידתה של אישה נשואה, אך גם בערכאה זו קובעים משמורת רק לאחר קבלת תסקיר משירותי הרווחה והמלצת הגורמים המומחים, כאשר השיקול המנחה הינו טובת הילדים.
בית הדין הרבני, לאחר שהוכח לו שהאישה בגדה, יחייב את בעלה לגרשה, אולם לא יראה בבגידתה בבעלה משום בגידה בילדים.

האם אפשר לשלול מאישה שבגדה את מזונותיה?
אם הבעל הקדים והגיש ראשון את תביעתו לבית הדין הרבני, בה הוא מפרט את מעשה הבגידה של האישה וטוען שהאישה זנתה תחתיו ולכן אינה זכאית למזונותיה – אם יצליח להוכיח את מעשה הבגידה, יוכל לקבל פטור ממזונות אשתו.
יש לזכור שטענה בעלמא בדבר בגידה אינה מספיקה ויש להוכיח זאת בהוכחות ברורות וחד משמעיות שלא ישאירו מקום לספק בדבר המעשה האינטימי שהאישה היתה שותפה לו. יש להדגיש שמדובר במזונות אישה בלבד שהאישה עלולה להפסיד במקרה כזה, להבדיל ממזונות ילדים שאותם יצטרך הבעל לשלם לידי אישתו ולגביהם אין שום משמעות לבגידת האישה.
עוד יש לזכור שאם האישה עובדת ומשתכרת די לצרכיה, ממילא היא לא היתה זכאית למזונות והבגידה אינה משנה דבר בענין זה.

האם אישה שבגדה מאבדת זכויותיה ברכוש?
קיימת דעה בציבור, שמוצאת את ביטוייה בתביעות גירושין רבות, על פיה אישה שנתפסה בוגדת בבעלה – מפסידה את זכויותיה ברכוש המשותף.האמנם כך? אמנם על פי הדין העברי, אם יוכיח הבעל שאשתו בגדה בו, יוכל לנשלה מחלקה ברכוש והיא תקבל רק את מה שנותר מהנדוניה, וזאת לעומת הבעל שגם אם יבגוד מאישתו – לא מפסיד כל זכות ברכוש על פי ההלכה.
החוק הישראלי שלל את האבחנה המפלה בין הגבר לאישה וקבע כי במועד הגירושין יערך איזון משאבים בין בני הזוג ורכושם יחולק בחלקים שוים ביניהם, אלא אם הסכימו בכתב לחלוקה אחרת. על פי החוק, בחלוקת הרכוש בין בני הזוג, אין כל רלוונטיות לשאלה של אשמה. גם אם האישה יזמה את הגירושין וגרמה להם על ידי מעשיה בפועל (ניהול רומן למשל), היא תהיה זכאית למחצית מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין.


רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
מידע משפטי מאמרים

עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף