כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

מימוש זכויות עובד מול חברה לא פעילה/ בהפסדים גדולים או מעסיק חסר כל חלק א


עורכי דין - מידע משפטי: דיני עבודה , דיני חברות - דיני עבודה - יחסי עובד מעביד - עסק בקשיים - זכויות עובדים עסקים בקשיים - מימוש זכויות - פיצויי פיטורים - קרן פנסיה -פירוק חברה -טופס 161 -מדריך משפטי

שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה תשעה עיגולים
מימוש זכויות עובד מול חברה לא פעילה/ בהפסדים גדולים או מעסיק חסר כל ( חלק א')

מאת עו"ד דוד מימון


עבודתם של עובדים רבים מופסקת בשל קריסת העסק, בחלק מהמקרים המדובר במעסיק שהנו חברה בע"מ, עמותה, או מעסיק פרטי.

בנסיבות דנן עומדים העובדים פעמים רבות חסרי אונים וחסרי ידע בדבר האופן שבו יוכלו לגבות את המגיע להם.

רבים אף פונים לבתי הדין לעבודה ולאחר שנים של ניהול הליכים מקבלים פסק דין על חלק מהמגיע להם בלבד, ואינם יודעים מה לעשות משהסתבר במהלך השנים כי המעסיק/ה חדל מכל פעילות.

לעיתים חדלות הפירעון מתגלית דווקא לאחר פתיחת תיק ההוצאה לפועל ו/או במהלך ניהולו, כלומר שנים לאחר קום הזכות לקבלת הזכויות.

הח"מ, לשעבר היועץ המשפטי של ההסתדרות במרחב נתניה, העוסק בתחום דיני העבודה, בניהול מחלקת גביה בהוצל"פ ובנקיטת הליכי פירוק ו/או פשיטת רגל נגד המעסיקים שאינם מסוגלים לפרוע את חובם, גיבש את המדריך המשפטי לעובד לגביית החובות כפי שיפורט להלן במאמר זה, המהווה את החלק הראשון בנושא זה.

הפעולות שיש לנקוט על מנת לממש את זכויות העובד בצורה המהירה והטובה ביותר הינן כדלקמן:

1. לפנות לעו"ד המומחה בדיני עבודה לשם בחינת הזכויות והכספים המגיעים לעובד ע"פ בחינת תקופת עבודתו,ההסכמים הקיבוציים ו/או צווי ההרחבה החלים עליו וכו'.

2. לברר בחברת הביטוח/קופת הפנסיה מהו סכום הפיצויים שהצטבר לזכותו וכן לברר האם אין חוב של המעסיק כלפיהם בגין הפרשות עובד ומעביד במהלך תקופת העבודה.

3. אם כל שמגיע לעובד הוא פיצויי פיטורים וסכום הכספים הנמצא בקופת הפנסיה/ ביטוח מנהלים וכו' מכסה סכום זה הרי כל שיש לעשות הוא לקבל מהמעסיק מכתב פיטורים טופס 161 על מנת לקבל את המגיע.

4. ככל שהמעביד אינו משתף פעולה ו/או "שאין עם מי לדבר" ו/או חברת הביטוח "מתחכמת" ישנן פעולות משפטיות, שניתן לנקוט, על מנת לגרום לחברת הביטוח לשלם ו/או להשיג את טופס ה-161 הנדרש כדי להימנע מתשלום מס על כספי הפיצויים.

5. אם הזכויות והכספים המגיעים לעובד הינם ברכיבים נוספים השונים מפיצויי פיטורים ו/או במקרה שסכום פיצויי הפיטורים הנמצא בחברת הביטוח ו/או בקופת הפנסיה קטן מהסכום המגיע יש לנקוט בהליך של פירוק החברה או העמותה או הכרזתו של המעביד אצלו עבד העובד כפושט רגל.

6. עלות הוצאות האגרות והפרסום של הליך פירוק חברה/עמותה מסתכם בסך של כ- 4,000 ש"ח ועל כן יש אינטרס לעובד לאחד מספר עובדים רב כלל שניתן על מנת שהוצאה זו תחולק בין כלל העובדים המצטרפים להליך.

7. את הבקשה לפירוק ממציאים לכונס הנכסים הרשמי ולאחריו לבית המשפט ולמעסיק.

8. לאחר קביעת מועד הדיון בבקשה יש לפרסם אותו ואת דבר הבקשה לפירוק בעיתון וברשומות ולאחר פרסום זה מוגשת בקשה לתעודת השלמה, המהווה תנאי בלעדיו אין לקיום דיון בבקשת הפירוק.

9. לעיתים המעסיק/ה מתנגד להליך מטעמים של רווח זמן המתנה לנס או בניסיון להגיע לפשרה,זכויות של החברה ברישיון מיוחד, שעלות הוצאתו יקרה וזמן השגתו רב ועל כן יש לדאוג לכך שההליך לא יעוכב ללא טעמים של ממש.

המשך המהלכים שיש לנקוט ראו בחלק ב' של המאמר.

הערה:

רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה מיועדת בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף