כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

מונה כונס נכסים לדירתכם? מאמר שלישי בסדרה


עורכי דין - מידע משפטי: דיני בנקאות ו/או הוצאה לפועל, משפט מסחרי ו/או דיני חברות - הוצאה לפועל - דיני בנקאות - מקרקעין - דירת מגורים - כונס לדירה - מימוש משכנתאות - פינוי - חובות - פיגורים - עורך דין בנק-מדריך משפטי

שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה חמישה עיגולים
מונה כונס נכסים לדירתכם? מאמר שלישי בסדרה
מאת עו"ד אבנר שטמר

מאמר שלישי בסדרה של חמישה מאמרים בנושא מימוש משכנתאות ופינוי מדירות מגורים

אם לא שילמתם את המשכנתא ולא טיפלתם כראוי במכתב ההתראה, קיבלתם אזהרה.

אם לא שילמתם את הסכום הנקוב באזהרה ולא הגעתם עם הבנק או עם עורך הדין של הבנק להסדר, עורך הדין של הבנק מונה לכונס נכסים ובכוונתו למכור לכם את הדירה.

לרשותכם פרק זמן של 90 יום מיום שקיבלתם את ההודעה על מינוי כונס הנכסים:

א. לפרוע את החוב שבפיגור, לרבות התוספות שהן סכומים שנוספו בשל אגרות, שכר טרחה, הוצאות, ריבית והצמדה עד ליום התשלום בפועל.

ב. לפרוע את מחצית החוב שבפיגור ומהתוספות, ובלבד שהבטחתם להנחת דעת ראש ההוצאה לפועל כי בתום שישה חודשים לאחר מכן תפרעו את יתרת החוב שבפיגור ואת יתרת התוספות, כפי שיהיו ביום התשלום בפועל.

אם לא תפעלו כאמור, לאחר חלוף 90 יום יוצא כנגדכם צו לפינוי מדירתכם.

מה לעשות?

רשמו לעצמכם את היום והשעה בהם קבלתם את ההודעה על מינוי כונס הנכסים. בפניכם 5 אפשרויות:

א. לנסות לפנות ישירות אל הבנק. אפשרות א' אינה כרוכה בתשלום. בחלק מהבנקים לא יסכימו לנהל אתכם מו"מ ויפנו אתכם אל כונס הנכסים.

שימו לב: פניה אל הבנק או המתנה לפגישה בבנק או המתנה לתשובת הבנק לאחר פניה או פגישה איננה עוצרת את מנין 90 הימים.

הערה: למרבה הצער נקלעתם למצב בו מתנהלים נגדכם הליכי מימוש ע"י כונס נכסים מיומן. הזמן פועל לרעתכם ואתם בנחיתות מול כונס הנכסים הן מבחינת הידע המשפטי והן מבחינת השליטה על הליכי המימוש. מומלץ מאוד להיעזר בשירותים של עו"ד הבקי בנושא ולהימנע מלפעול בעצמכם.

ב. לפנות בעצמכם אל עורך הדין של הבנק. אפשרות ב' אינה כרוכה בתשלום נוסף מעבר להוצאות המשפטיות ולשכר הטרחה שכבר מגיע לכונס הנכסים בגין פתיחת התיק ובגין מינויו. עליכם להיות בטוחים כי אתם מסוגלים לשמור על זכויותיכם ולעגן בכתב כל סיכום עם כונס הנכסים.

שימו לב: פניה אל כונס הנכסים או המתנה לפגישה אם כונס הנכסים או המתנה לתשובת כונס הנכסים לאחר פניה או פגישה איננה עוצרת את מנין הימים.

הערה: למרבה הצער נקלעתם למצב בו מתנהלים נגדכם הליכי מימוש ע"י כונס נכסים מיומן. הזמן פועל לרעתכם ואתם בנחיתות מול כונס הנכסים הן מבחינת הידע המשפטי והן מבחינת השליטה על הליכי המימוש. מומלץ מאוד להיעזר בשירותים של עו"ד הבקי בנושא ולהימנע מלפעול בעצמכם.

ג. לפנות אל כונס הנכסים באמצעות עורך הדין מטעמכם או לפנות אל הבנק בהדרכת עורך הדין מטעמכם.

אפשרות ג' כרוכה בתשלום בעלות נמוכה לעורך הדין אליו תבחרו לפנות. אם עורך הדין שתבחרו בקי בנוהלי הבנקים והמשכנתאות, סביר ביותר כי עניינכם יוסדר ללא צורך בטיפול נוסף.

ד. לשלם את חוב הפיגורים והתוספות לפני חלוף 90 יום מיום שקיבלתם את ההודעה על מינוי כונס הנכסים.
עליכם לברר בבנק או אצל כונס הנכסים מהו חוב הפיגורים והתוספות טרם ביצוע התשלום. בקשו לקבל את הנתונים בכתב.

ה. לשלם את מחצית חוב הפיגורים והתוספות לפני חלוף 90 יום מיום שקיבלתם את ההודעה על מינוי כונס הנכסים.
עליכם לברר בבנק או אצל כונס הנכסים מהו חוב הפיגורים והתוספות טרם ביצוע התשלום. בקשו לקבל את הנתונים בכתב, ושלמו, ליתר בטחון מעט יותר ממחצית.

שימו לב: פעלו במהירות וללא דחייה. פרק הזמן של 90 יום נראה ארוך ולפיכך אתם עלולים לחשוב כי "יש זמן ושום דבר לא בוער". אל תטעו, הזמן חולף מהר, כונס הנכסים לא תמיד עונה מייד לפניותיכם, הבנק עלול להתעכב במתן הנתונים, ואתם עלולים למצוא עצמכם במצב בו 90 הימים חלפו, חוב הפיגורים והתוספות (או מחציתם) לא נפרעו, וכעת כונס הנכסים זכאי לקבל כנגדכם צו פינוי מדירתכם.

מאמר זה הינו שלישי בסדרה של חמישה מאמרים בנושא מימוש משכנתאות. במאמר הבא: קיבלתם צו פינוי?

הערה:

רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה מיועדת בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף