כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

סתימת פיות ונעילת מקלדות


עורכי דין - מידע משפטי: משפט מסחרי ו/או דיני חברות - משפט מסחרי - קנין רוחני - דיני אינטרנט - משפט ואינטרנט - מיקרוסופט - צנזורה - דיני רשת - זכויות אזרח - בלוג

שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה חמישה עיגולים
סתימת פיות ונעילת מקלדות

מאת עו"ד יורם ליכטנשטיין


נושא הפעלת הצנזורה באינטרנט על-ידי מדינות טוטליטריות מסעיר גולשים ופעילי זכויות אזרח ברחבי העולם. בשנה האחרונה נרשמו מספר מקרי צנזורה בוטים מצד מדינות כנגד כותבי בלוגים ואתרי חדשות, אשר עשויים להבאיש את שמן של המדינות. הצנזורה המופעלת על ידי מדינות דוגמת סין ואיראן באינטרנט, מובילה פעם אחר פעם להתנגשות בין רצוננו לחשוב שהאינטרנט היא רשת חופשית ונקיה מצנזורה, לבין הכרתנו כי בפועל "האח הגדול" מונע מאתנו מידע.

מדינות טוטליטריות מפעילות אמצעים שונים למניעת הפצת ידע בתחומיהן. לאחרונה התעוררה פרשה חדשה בסין הקומוניסטית. ממשלת סין דרשה ממיקרוסופט להסיר מחלל הבלוגים שלה (MSN SPACE) את הבלוג של ZHAO JING, באופן שהחל מאותה עת לא ניתן יהיה לעיין בבלוג בכל רחבי העולם. מיקרוסופט נענתה. פעולה זו גרמה להתקוממות ולזעם רב הן מצד הגולשים והן מצד עובדי החברה. עלינו לזכור שבחלל הבלוגים של מיקרוסופט עושים שימוש כ-3 מליון בלוגרים הנקראים בעולם כולו.

מיקרוסופט הבינה שלא תוכל להגן על פעולה שכזו ו"התקפלה". בהתאם שינתה מיקרוסופט את מדיניות הבלוגים שלה, ככל שהדבר מתייחס לפניות להסרת בלוגים פוגעניים. לפי דבריו של עורך דין המייצג את מיקרוסופט, החברה לא תסיר בלוגים אלא אם התקבלה פניה מסודרת העונה לדרישות החוק ותודיע על כך לבלוגר. מיקרוסופט הצדיקה מדיניות זו בחובתה להיענות לדרישות החוקיות בכל מדינה, אם כי הגבילה את הסרת הבלוג למדינה שביקשה את הסרתו כדין.

משמעות הדבר היא, כי בקרוב תסיר מיקרוסופט בלוגים רק לאחר קבלת הודעה חוקית מתאימה ורק באותה מדינה בה נטען כי הבלוג אינו חוקי. כלומר, אזרחי אותה מדינה ימשיכו לגשש באפילה, אולם לעומתם לכל יתר אזרחי העולם יהיה הבלוג נגיש וחשוף. אמנם דומה כי צעד זה של הענק מרדמונד הוא מעט מדי ומאוחר מדי, אולם נקווה שזהו צעד ראשון שיוביל לבסוף להסרת כל המגבלות והצנזורה הממשלתית בתחומי האינטרנט ולקביעת כללי אתיקה ברורים לחברות מערביות בפעולותיהן במדינות טוטליטריות.

הכותב הינו עו"ד המתמחה בדיני משפט ואינטרנט וקניין רוחני. מאמרים נוספים על אינטרנט וקניין רוחני ניתן למצוא ב-http://www.y-law.co.il. אין באמור בכתבה זו משום חוות דעת משפטית או המלצה ואין להסתמך עליה. בכל מקרה ספציפי יש להתייעץ עם עורך דין טרם לנקיטת פעולה.



הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף