כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

פרידה וגירושין - התלבטויות בדרך לגירושין


עורכי דין - מידע משפטי: דיני משפחה - דיני משפחה - גירושין - פרידה - מזונות - גט - אסטרטגיה של גירושין - חלוקת רכוש - בני זוג - גישור - הסכם גירושין - מדריך מתגרשים - ילדים בגירושין


היחלצות מטעויות שנעשות בתחילת הדרך עקב חוסר ידע או היערכות לא נכונה ,עלולה להיות מסובכת, יקרה ו ...


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
בתמונה יש עיגול אחד
פרידה וגירושין - התלבטויות בדרך לגירושין
מאת: עו"ד לירן פרידלנד
למרות שמספר הזוגות המתגרשים עולה מדי שנה, רבים עדיין אינם מודעים למגוון האפשרויות העומדות בפניהם ואין להם את הידע הדרוש על מנת להיערך כראוי לתהליך שיכול להיות ממושך, קשה וכואב.
היחלצות מטעויות שנעשות בתחילת הדרך עקב חוסר ידע או היערכות לא נכונה ,עלולה להיות מסובכת, יקרה ולעיתים אף בלתי אפשרית.
לפיכך, כדאי מאוד לאסוף את מלוא האינפורמציה על מנת להתכונן ולדעת למה לצפות, לפני שיוזמים את תהליך הפרידה והגירושין.
ברור מאליו כי ליוזם התהליך יש יתרון ברור של היערכות, הן נפשית והן מעשית ולפיכך, בין אם סיבת הפרידה היא בגידה, סכסוך מתמשך, אי התאמה וכד', אין מקום לפעול בחיפזון, אלא לתכנן את המהלכים יחד עם מומחה מקצועי.

להלן מס' שאלות ותשובות הנוגעות לצעדים הראשונים הכרוכים בתחילת הליך הגירושין-
ברצוני להדגיש כי אין בתשובות אלה כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי.

*  השאלות והתשובות מתייחסות לנשים ולגברים.

האם לספר למישהו?
מומלץ מאוד להיעזר בפסיכולוג שילווה עימך את התהליך מתחילתו, אולם אופציה זולה יותר הינה חבר/חברה טובה או בן משפחה שניתן לסמוך עליו, להתייעץ עימו ולהיעזר בו לאורך כל התהליך. יחד עם שותף סוד זה ניתן לבחון את כל השיקולים בעד ונגד לפני כל צעד והחלטה, על מנת למנוע טעויות.

האם לספר לבן /בת הזוג על ההחלטה שלך להתגרש?
לא!  עד שלא קיבלת ייעוץ משפטי מעו"ד, אספת את כל החומר הדרוש, תיכננת וביצעת את כל המהלכים הנדרשים וקיבלת אישור לכך מהיועץ המשפטי שלך – חשיפת ההחלטה שלך יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך.

האם לאסוף חומר ומסמכים?
יש חשיבות גדולה לאיסוף חומר ומסמכים רלוונטיים הנוגעים למצב הכלכלי, לעדויות שיכולות לבסס את טיעונך ועוד, כל עוד בן הזוג לא יודע ולא חושד בדבר. חשוב להקפיד לצלם את המסמכים ולהחזיר את המקוריים למקומם, על מנת שלא לעורר חשד.
גם מידע הנוגע ל"בגידה" של בן הזוג יכול מאוד להועיל בהמשך הדרך. בכל מקרה חשוב להיוועץ בעו"ד לגבי סוג המידע הנדרש ודרך איסופו.

האם לעזוב את הבית?
ללא קשר לנסיבות במקרה הספציפי, בשום פנים ואופן לא לעשות צעד זה לפני שמתייעצים עם עו"ד!

האם להעלים רכוש?
בנושא זה יש לנקוט משנה זהירות, שכן העלמת רכוש יכולה לחסל כל אפשרות להידברות עם בן הזוג בעתיד ולהשפיע לרעה על תדמיתך בבית המשפט.
יחד עם זאת מומלץ לשמור במקום בטוח הנשלט על ידך, פריטים שיש להם ערך כספי או רגשי גדול, על מנת שבן הזוג לא יעשה בהם שימוש מאוחר יותר להפעלת לחץ עלייך.
כן מומלץ למשוך סכומים קטנים לא מורגשים ולאסוף "קופה" שתסייע בתקופה הקשה.

האם לספר לילדים?
גם אם הילדים כבר גדולים מספיק לדעתך, לא מומלץ להפוך אותם לשותפים לסוד ולתכנון המהלכים. רק לאחר שבחרת לנקוט בדרך מסוימת ולאחר שהתייעצת עם כל בעלי המקצוע הנוגעים בדבר, יש למצוא את התנאים והמועד המתאימים ביותר על מנת לשתפם  וגם אז כדאי לסנן בהקפדה את המידע שראוי לשתפם בו.

כיצד לבחור עו"ד
לבחירת עורך הדין, שילווה אותך בתהליך הקשה והמורכב של פירוק המשפחה, חשיבות גדולה ומכרעת, שכן אישיותו ודרך התנהלותו תשפיע הן עליך והן על מע' היחסים עם בן הזוג והילדים.
זוהי, ללא ספק, הדמות שבתקופה זו תהא לה השפעה גדולה ביותר על חייך ועתידך ולפיכך, כדאי לפגוש מס' עורכי דין לפני הבחירה, על מנת למצוא את עורך הדין עימו יש לך "כימיה" והרגשה כי אתם רואים "עין בעין" את הדרך בה עליכם ללכת, על מנת שלא להיקלע, למשל, למלחמה מכוערת שאת נזקיה והשפעתה על כל המשפחה קשה יהיה לתקן, רק בגלל שזוהי דרך עבודתו של אותו עו"ד, ולך כלל לא היה מושג על כך.

האם למהר ולפתוח בהליכים משפטיים?
לתשובה לשאלה זו ניתן להגיע רק לאחר קבלת יעוץ משפטי מעו"ד מומחה לתחום ולעיתים, על מנת להיות בטוח יותר שזוהי הדרך הנכונה, כדאי לקבל יעוץ מעו"ד נוסף.
לעיתים, אין מנוס אלא לפתוח מיידית בהליכים, על מנת להטיל עיקולים על הרכוש, להטיל צווי עיכוב יציאה מהארץ, לקבל  צווי הגנה וכד' והן לצורך תפיסת סמכות בערכאה המשפטית הרצויה, אולם יש לזכור שלעיתים נקיטה נמהרת מדי בהליכים משפטיים עלולה לסכל את האפשרות להגיע להסכם ללא מאבק משפטי. לפיכך, את ההחלטה על כך יש לקבל לאחר התייעצות ושקילת כל האופציות האפשריות ובשום אופן לא להתפתות "לפתוח תיק" באופן עצמאי, לפני התייעצות עם עו"ד, ולא חשוב מה החבר או השכן שלך, שכבר עבר גירושין, מייעץ לך.

האם יש דרך נכונה?
למרות שאין מחלוקת כי רצוי תמיד להעדיף הסכם גירושין, על פני הכרעה שיפוטית שתתקבל לאחר מאבק משפטי קשה וממושך, לעתים, קיים  חוסר איזון בולט בכוחם ומשאביהם של בני הזוג . כאשר קיים פער כזה בין בני הזוג, הדרך של גישור לדוג', אינה מתאימה ועל מנת להגשים את המטרה ולהגיע בהקדם להסכם גירושין הוגן, יש צורך לפתוח בהליכים משפטיים, כאשר התביעות ינוסחו בלשון נקייה וזהירה ויתבקשו רק הסעדים הזמניים החיוניים, על מנת שלא לפגוע בהליך ההידברות, אליו שואפים להגיע.
כאמור, את ההחלטה על כך יש לקבל לאחר התייעצות עם עורך הדין שלך, כאשר המטרה שלך הינה להגיע לחיים טובים יותר בעתיד, הן לעצמך והן לילדיך , במינימום נזקים.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף