| | ת.א. 2538-07-11 - ביהמ"ש שלום חיפה | | | י.ז.-נ'- קיבוץ לוחמי הגיטאות | | סקירת פסיקה בנושאים: מגזר חקלאי - דיני עבודה - דיני קיבוצים - | | ניתן בשנת: 2014 | | | |
|
|
|
|
|  | | תמצית (רציו) | | התקבלה תביעת חבר קיבוץ נגד קיבוצו, לוחמי הגיטאות, והוא יפוצה ע"י הקיבוץ. |  | | סקירה | התובע, המיוצג ע"י עוה"ד גבי מיכאלי ונדיר אביעד ממשרד גבי מיכאלי-עורכי דין, הגיש תביעה נגד קיבוצו, בגין העברתו מתפקידו ללא הצדקה לאחר שנים רבות, בגיל מבוגר, וטען כי ההעברה נעשתה שלא כדין וללא מתן זכות שימוע.
התובע היה מנהל ענף האבוקדו כ-17 שנים. לימים,הקיבוץ העביר את התובע מתפקידו לתפקיד אחר בענף האבוקדו, ולאחר מכן לעבודה בענף אחר. התובע, באמצעות עוה"ד גבי מיכאלי ונדיר אביעד, טען כי העברה זו נעשתה בחוסר תום לב, ובניגוד לחובותיו של הקיבוץ כלפי חבריו. הקיבוץ טען כי העברת התובע נעשתה בהסכמתו, ולאור נסיבות אישיות. בנוסף טען הקיבוץ כי התובע נמנע מליישם את הוראות התקנון לגבי זכות ערעור על החלטות הקיבוץ, ולכן אין בסמכותו של ביהמ"ש לדון בתביעה. השופטת קיבלה חלק מטענות התובע, כי העברתו של התובע לתפקיד אחר לא זכתה להסכמתו של התובע.
הקיבוץ העמיד את התובע בפני בחירה בין המשך עבודה בענף האבוקדו-בתנאים מופחתים, לבין מעבר לעבודה בענף אחר. מאחר והתובע עבד רוב חייו באבוקדו, לא היתה אפשרות מבחינתו לעבור לעבוד בענף אחר. משכך, חובה היה על הקיבוץ לערוך שימוע לתובע - וכזה לא נעשה. לפיכך פסקה השופטת פיצויים לתובע בגובה של 3 משכורות, וכן פיצוי עקב הקיטון שערך הקיבוץ בהפרשות התובע לקרן ההשתלמות - ובסה"כ חייבה את הקיבוץ לשלם לתובע 60,225 ש"ח, וכן 6,000 ש"ח שכ"ט עו"ד. | |
הערה:
סקירה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.
אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
|  | | לתגובות, שאלות, והערות לסקירה זו - לחץ/י כאן |  | | מאת: עו"ד גבי מיכאלי |
|