משרדנו העוסק בנושאים הקשורים לבן הממשיך במושב וזכויותיו נתקלים במקרים רבים בהם בנים של בעלי נחלות חקלאיות טועים לחשוב כי זכויותיהם מובטחות וכי יקבלו את כל הזכויות במשק החקלאי לאחר פטירת הוריהם.
רב הבנים הממשיכים או אלה הסבורים כי הם בנים ממשיכים אף בונים את ביתם בנחלת ההורים וחלקם אף מבססים את פרנסתם על הנחלה.
במקרים רבים המגיעים למשרדנו, חלקם לאחר פטירת בעלי הנחלה ההורים של הבן (או הבת) הממשיך, מתברר כי הזכויות לגבי עתיד הנחלה אינן מעוגנות במסמכי מינהל מקרקעי ישראל או הסוכנות היהודית לארץ ישראל.
הסוגיה של הבן הממשיך מעסיקה את בתי המשפט וגורמת לסכסוכים משפחתיים קשים ביותר.
הדרך הנאותה של הבן הממשיך לפתור את הסוגיה של "ירושת המשק החקלאי" היא לבדוק היטב את זכויותיו במועד מוקדם ככל הניתן באמצעות עורך דין המומחה בנושא.
זכויות הבן הממשיך אשר יקבל את הנחלה לאחר פטירת הוריו צריכות להיות מעוגנות באחת משלושה דרכים – במינהל מקרקעי ישראל, בסוכנות היהודית לארץ ישראל או בהסדר משפחתי מקיף וברור אשר רצ"ב יכלול גם חוזה משפחתי וגם צוואה בנוסח מסוים של ההורים.
לאור מורכבות הגדרת הבן הממשיך ופסקי הדין השונים של בתי המשפט רק בדיקה מקיפה על ידי עו"ד מומחה תבטיח לבן או הבת הממשיכים את זכויותיהם בנחלה לאחר פטירת ההורים.
הערה:
רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.