כיצד לחסוך מסים ודמי הסכמה במכירת משק חקלאי (נחלה)
לא משתלם להתקשר בעסקת נטו
מאת עו"ד גבי מיכאלי
מוכר משק חקלאי נהנה בדרך כלל מתמורה ברוטו נאה, אולם חלק מהותי מהתמורה עובר לשלטונות המס ולמוסדות המיישבים.-והנטו מצטמצם מאד.
במכירת משק חקלאי על המוכר לשלם למינהל מקרקעי ישראל דמי הסכמה, להחזיר חובות (במידה ויש) לסוכנות היהודית לארץ ישראל ולשלם מס שבח ומס מכירה.
סה"כ התשלומים הנ"ל יכולים להגיע לכ- 40% מהתמורה המתקבלת.
יש הנוהגים להתקשר בעסקת נטו-דהיינו שכל המסים והתשלומים יחולו על הקונה.
המוכרים הנ"ל עושים טעות קשה מאחר ובכך הם מגדילים את סה"כ המיסים והתשלומים, לוקחים סיכון כי הקונה לא ישלם את המס והשלטונות ידרשו את מס השבח מהמוכר וגם מקטינים בסופו של דבר את התמורה נטו.
מוכרים רבים אינם מודעים ליכולתו של עו"ד בקיא, מנוסה ומיומן בנושא להפחית את המס והתשלומים הנילווים באופן משמעותי תוך תכנון וניצול פטורים, הוצאות, השקעות, הטבות והנחות.
בתכנון מס נכון על ידי עריכת חוזה מתאים, ניצול הנחות במינהל ובסוכנות היהודית, ניצול ההטבות החוקיות ופטורים במס שבח ניתן להקטין את התשלומים הנ"ל עד 50%.
הערכות נכונה מוקדמת ומתוכננת לפני המכירה, בירור כל ההטבות, ההנחות והפטורים, עריכת חוזה במתכונת המתאימה ביותר למשק הנמכר איסוף מסמכים, קבלות ותשלומים, הקטנת מס שבח ודמי הסכמה באמצעות הוכחת השקעות והוצאות במהלך השנים יניבו את התוצאות הטובות ביותר ויחסכו באופן חוקי לחלוטין מאות אלפי ₪.
הערה:
רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
|