כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

הסכם גירושין - אין לנסח תניות בהסכם גירושין באופן שאיננו מבטא את הסכמות הצדדים


עורכי דין - מידע משפטי: דיני משפחה - דיני משפחה - גירושין - הסכם גירושין - דירת מגורים - פירוק שיתוף - בני זוג - פרק ב - גט - גרושים - בעל - אישה - חלוקת רכוש

שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שישה עיגולים
הסכם גירושין - אין לנסח תניות בהסכם גירושין באופן שאיננו מבטא את הסכמות הצדדים
מאת: עו"ד רחל פולק
הסכם גירושין - אין לנסח תניות בהסכם גירושין באופן שאיננו מבטא את הסכמות הצדדים

מאת עו"ד רחל פולק


הסכם גירושין - אין לנסח תניות בהסכם גירושין באופן שאיננו מבטא את הסכמות הצדדים

זוג ללא אמצעים נישא. הבעל הצליח במהלך השנים לרכוש לו "בסטה" בשוק. האשה עבדה כעוזרת בית. נולדו להם 2 ילדים. לאחר כ- 10 שנים קנו הצדדים דירה. הבעל סיים יום עבודה ארוך בשוק ויצא למאורות הימורים. הוא הפסיד כספים רבים. כל בקשה של האשה כי יפסיק להמר או ישקיע בבית ובילדים, הסתיימה באלימות מילולית ופיזית. האשה החליטה לשים קץ לסבלה ולהתגרש.

היא פנתה לאחד מארגוני הנשים והגישה תביעה למזונות ותביעה לפירוק שיתוף בדירה. לאחר מו"מ הגיעו הצדדים להסכם.

האשה היתה מוכנה לוותר על חלקה בבית, תמורת סך של 50,000$ (כשליש משווי הבית). היה ברור לה כי לא תוכל לרכוש דירה בסכום זה ואף שכירות תכביד עליה מאד. ואזי קבלה "עצת אחיתופל". הוצע לה לכתוב בהסכם כי היא מוותרת על חלקה בדירה, ומוסרת אותה ללא תמורה לטובת הבעל. כך, בהיותה חסרת דיור, תיפתח בפניה הדרך לקבל סיוע בדיור ממשרד השיכון. הבעל שיתף פעולה. הוא קיים את שקבעו הצדדים בהסכם המקורי והעביר לאשה 50,000$ במעמד סידור הגט. במקביל הסכים כי בהסכם ירשם כי האשה ויתרה על חלקה בדירה, ולא קבלה כל תמורה.

חלפו 3 שנים. בוקר אחד הודיעה לה הפקידה בבנק כי החיסכון ובו תמורת הדירה, עוקל לטובת בעלה לשעבר. במקביל קיבלה תביעה להחזר הלוואה, שקיבלה, לכאורה, מבעלה לשעבר. האיש כתב בעתירתו כי לבקשתה העביר לה כהלוואה סך של 50,000$ במועד סידור הגט. האשה לא החזירה את ההלוואה, חרף בקשותיו, וע"כ נאלץ לעתור לביהמ"ש בתביעה להחזר ההלוואה. לתביעה צרף את השיק שהעביר מחשבונו לידיה.

בכתב ההגנה פרטה האשה את קורותיו של הכסף, שלא היה הלוואה אלא תמורה בגין ויתור על חלקה בדירה. האשה טענה כי לא הגיוני ליטול הלוואה, ולהניח את הכסף בבנק. היא טענה שלא הגיוני, במצבה הכלכלי הקשה, כשהיא מטופלת ב- 2 ילדים, לוותר על חלקה בדירה. היא הסבירה כי ההסכם נוסח באופן שאיננו מבטא את הסכמות הצדדים, כדי שתזכה בסיוע בדיור. היא כשלה. טענותיה בעל פה כנגד הסכם כתוב, שאושר בביהמ"ש, נידחו ע"י ביהמ"ש. הערעור נדחה גם הוא.

המסקנה - אין לנסח תניות בהסכם גירושין באופן שאיננו מבטא את הסכמות הצדדים.

האמור לעיל איננו יעוץ משפטי ואיננו תחליף לייעוץ משפטי פרטני ואיננו מהווה המלצה לפעולה או הימנעות מפעולה.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף